terheqja e trustit pensional

Trusti. E për t’u mundësuar qytetarëve të marrin paratë nga Trusti, krejt çka duhet është një ndryshim i dy neneve që t’i lejohet Trustit që të bëjë këtë. Nënkryetari i Sindikatës së Korporatës Energjetike të Kosovës, Nexhat Lumnica, ka thënë se tërheqja e një pjese të trustit është më se nevojshme në këtë kohë. Në njoftimin e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit do të bëhet vetëm online. Mirëpo, ideja e ministres Bajrami tani për tani, nuk mund […] Ekspertët e ASHI-së dhe të Trustit kanë realizuar një zgjidhje teknike duke u bazuar në praktikat më të mira të sigurisë, ku është aplikuar certifikata e sigurisë së domainit *.rks-gov.net, e cila nuk i rrezikon shërbimet ekzistuese të domainit .rks-gov.net, e as sigurinë e certifikatës. “Pas përpjekjeve maksimale nga stafi i Trustit, që pagesat të kryhen sa më shpejt, ju bëjmë të ditur se sot, gjatë ditës, fillon ekzekutimi i pagesave për aplikimet e realizuara më datë 11 dhjetor 2020. Vendoset numri personal në uebfaqe dhe numri i xhirollogarisë dhe pastaj verifikohet me Bankën Qendrore të Kosovës dhe paratë e Trustit do të dalin në xhirollogaritë e njerëzve që janë përfitues, rrjedhimisht që aplikojnë dhe për tri ditë u dalin paratë në xhirollogari”, ka thënë Tahiri. Pra janë mjete personale të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga qeveria. E pas këtij vendimi ka ardhur lajmi i fundit nga Fondi i Kursimeve Pensionale të Kosovës. Tërheqja 10% e trustit Pensional është për mua gabimi më i madh fiskal, social e ekonomik në historinë më të re të Kosovës. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. Sipas BSPK-së, pakoja e Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë. Fjala është për deri në 200 milionë euro (~10% e vlerës së Trustit) që hiqen nga kursimet sot dhe që duhet të rimbursohen në të ardhmen. 17.1. Fondi i Kursimeve Pensionale i Kosovës, që njihet si Trusti pensional, ka njoftuar se aplikimi për tërheqjen e 10 për qind të kursimeve nga kontributdhënësit mund të bëhet vetëm online.. Përmes një njoftimi në rrjetin social, ky fond ka theksuar se tërheqja e 10 për qind të kursimeve është dekretuar sot, si pjesë e Ligjit për rimëkëmbje ekonomike. Fondi i Kursimeve Pensionale i Kosovës ka njoftuar se sot fillon ekzekutimi i pagesave për përfituesit e 10%. E Enjte, 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch. Adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes 10% dhe detajet tjera do të publikohen ditëve në vijim.Për aplikim janë në dispozicion 4 muaj. Tërheqja e kursimeve – Ja si duhet të regjistroheni për llogari në Trustin Pensional 20/06/2020 20/06/2020 02 Press Nese deshironi te dihni sa euro keni ne eTrust ju duhet te ndiqni hapat si ne vijim: Plotësoni të gjitha të dhënat e kërkuara më poshtë. Aliu ka thënë se në përgjithësi Trusti Pensional ballafaqohet me dy lloje rreziqesh. Procedura është e thjeshtë. Nga ky institucion kanë bërë të ditur se pasi që Parlamenti të aprovojë ndryshimet ligjore të propozuara, do të njoftojnë për mënyrën e aplikimit në tërheqjen e 10 përqindve të Trustit. Të dy punëdhënësi dhe punëmarrësi kontribuojnë me një minimum prej 5% të normës bruto të pagës. Trusti Pensional i Kosovës. Prandaj, mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit” thuhet në njoftimin e Trustit. Trusti mundet me e kontrollu vetëm rrezikun josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese”, thotë Aliu. Profesori në Universitetin e Kembrixhit, Ha-Joon Chang në një video-konferencë me kryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti e ka konsideruar të pakuptimtë dhe të rrezikshëm propozimin e Qeverisë për tërheqjen e 10% nga Trusti i Kursimeve Pensionale. Të nderuar kontribuues, Me shumë kënaqësi ju njoftojmë se këtë fu... ndviti kemi edhe një lajm shumë të mirë për të gjithë kontributdhënësit e Trustit. Tërheqja e parave nga Trusti – Këtu mund ta shikoni online se sa para i keni. Ngarkoni letërnjoftimin, pasaportën, ose patent shoferin tuaj në kutinë e fundit. Edhe sa i përket ndihmës prej shtetit nuk jemi të kënaqur fare marrë parasysh se jemi të rregullt deklarojmë dhe paguajmë tatimet” , deklaroi Buraku. DINI!? Në bazë të vendimit të bordit të drejtorëve, fondi pensional e zgjedh mbajtësin e mjeteve të pensionit për mjetet pensionale të investuara nga menaxhuesii i mjeteve. Kthimi bruto nga investimet për vitin 2020 do të jetë rreth 72 milionë euro. Ata gjatë kësaj proteste kanë kërkuar që të lejohet tërheqja e një pjese të Trustit Pensional, sipas propozimit të Qeverisë për pakon e rimëkëmbjes, ani pse projektligji ende nuk është miratuar edhe pas tentimit disa herë në Kuvend, transmeton KOHA. Punëtorë të Korporatës Energjetike të Kosovës, të shtunën kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës për të kërkuar që të lejohet tërheqja e një pjese të Trustit Pensional. Adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes 10% dhe detajet e tjera do të publikohen ditëve në vijim. “Kam aplikuar për 10% e Trustit Pensional, por nuk i kam tërhequr akoma. Fondi Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të hapet një faqe e re. Trusti Pensional i Kosovës, ka njoftuar të gjithë kontributdhënësit se afati për aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit do të zgjasë 4 muaj. Në këtë mënyrë, Kosova do të mund t’i plotësojë nevojat e menjëhershme të qytetarëve në këtë kohë të vështirë dhe njëkohësisht t’i bëjë mërgimtarët hisedarë dhe aksionarë të vërtetë të së ardhmes së Kosovës, pa e rrezikuar fare mbijetesën e Trustit pensional apo institucioneve të tjera më jetike të Republikës sonë. “Tani jemi në konsultime me ekspertë nëse Qeveria do të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë, apo vetëm disa. “Tërheqja prej 10% është dekretuar sot, si Lidhur me këtë ka reaguar vetë Trusti, duke thënë se nuk ka asnjë vendim përfundimtar për tërheqjen e … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit. Pra, nga ajo që theksuam më lartë, mund të konstatoj se ideja e tërheqjes së 10% të kursimeve nga Trustin Pensional është një ide jo e mirë, zbatimi i të cilës në praktikë, as nuk do zbusë varfërinë dhe gjendjen e vështirë sociale, por as nuk do të ndikoj konsiderueshëm në rritjen e kërkesë dhe nxitjen e aktivitetit ekonomik. Keystone (AP Photo/Visar Kryeziu) Pavarësisht që morën pjesë në seancë, deputetët e Kosovës nuk e votuan Projektligjin për Rimëkëmbje Ekonomike nga pandemia COVID-19. Në Kuvendin e Kosovës akoma s’është miratuar ndryshimi ligjor me anët të se cilit do t’u mundësohej kontribut paguesve tërheqja e 10 % shit në kursimeve të tyre. Ligjerisht cdo qytetar i cdo vendi ne bote KA VETEM NJI REZIDENCE. 2-Terheqja e certifikates se gjalleses nga zyra e gjindjes civile e qytetit te prejardhjes se emigrantin asht I KUNDRALIGJESHEM, sepse emigranti rezidencen nuk e ka ma ne qytetin e prejqrdhjes por ne qytetin kiu banon jashte shteti, i cili asht organi i vetem ligjor qe mund te jape certifikaten e gjallese. Këto do të bëhen me kategori. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami, gjatë ditës së djeshme dha një deklaratë se Qeveria është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet tërheqja deri në 10% të kursimeve të kontributdhënësve, në mënyrë që t’ua lehtësojnë qytetarëve krizën e shkaktuar nga pandemia Covid-19. Fondi Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të hapet një faqe e re. Pakënaqësitë për mos miratimin e Ligjit për 10% e Trustit, punëtorët e KEK’ut paralajmërojnë protestë . Punëtorë të Korporatës Energjetike të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës. Nga e premtja qytetarët e Kosovës do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e 10% përqindëshit të trustit pensional. “BSPK-ja konsideron se sipas Konventës (ILO – C100) së Organizatës Botërore të Punës, e miratuar në Pragë në vitin 1951, e cila e rregullon barazinë në paga, Ligji për Rimëkëmbjen Ekonomike, respektivisht pakoja e Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë. Në njoftimin e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit do të bëhet vetëm online. “Rrezikun e jashtëm (sistematik) dhe rrezikun e brendshëm (josistematik). “Tërheqja prej 10% është dekretuar sot, si pjesë e … Prandaj, mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit”, thuhet në njoftimin e Trustit. Përndryshe kjo nuk është as përkrahje me atë se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë paratë tona. Pra, nga ajo që theksuam më lartë, mund të konstatoj se ideja e tërheqjes së 10% të kursimeve nga Trustin Pensional është një ide jo e mirë, zbatimi i të cilës në praktikë, as nuk do zbusë varfërinë dhe gjendjen e vështirë sociale, por as nuk do të ndikoj konsiderueshëm në rritjen e kërkesë dhe nxitjen e aktivitetit ekonomik. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. Lidhur me këtë janë deklaruar nga Trusti Pensional dhe është thënë se janë në pritje të ndryshimit të … Ky institucion ka ripërsëritur se për tërheqjen e këtyre mjeteve do të jetë në dispozicion një faqe e re. Përkitazi me mjetet e investuara përmes një instrumenti për investime të hapura, këshilli i fondit pensional duhet të shqyrtojë përshtatshmërinë e rregullimeve të mbajtjes dhe të vendosë nëse ato jan Për aplikim janë në dispozicion 4 muaj. Kjo u bë e ditur sot gjatë një konference për media pas takimit të kryeministrit Avdullah Hoti, Ministres së Financave, Hykmete Bajrami me përfaqësues të BQK-së dhe Trustit të Kursimeve Pensionale. Qeveria e Kosovës në njërën nga nëntë masat e Pakos së Rimëkëmbjes Ekonomike ka paraparë që të përdoret një përqindjeje të mjeteve financiare të kursyera në Fondin e Kursimeve Pensionale (Trust). Të paktën ëkshtu deklaron Kurti në një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info. Trusti thotë se do të hapë një faqe të re për aplikim të tërheqjes së parave. Edhe pse ende nuk ka një vendim nga Ministria e Financave për tërheqjen deri në 10% të kursimeve në Trustin Pensional, qytetarët kanë dalë për të marrë informacione si mund të tërheqin ato në këtë institucion, raporton Ekonomia Online. Mjetet e deponuara në llogaritë e trustit pensional derdhen në llogari individuale dhe menaxhohen nga një institucion apo fond, të cilin ligji e klasifikon si person juridik të pavarur. Shtylla III Pensioni Shtesë Vullnetare, skemat shtesë të pensioneve private. “Sigurisht që edhe tani kur jemi në këtë fazë, në deklarimet e qeverisë, të cilët janë duke bërë përpjekje me qëllim që t’u mundësohet të punësuarve të cilët kanë kontribuar në fondin pensional të tërheqin shumën 10 përqind nga kontributet që kanë ndarë, ata në momentin që do t’i marrin mjetet do të tatimohen. Në këtë projektligj ishte paraparë edhe mundësia e tërheqja e 10% të trustit pensional. Skemat janë të licencuara dhe rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës (BQK). Menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria miratimin e Ligjit për %... Trusti Pensional ballafaqohet me dy lloje rreziqesh Kursimeve Pensionale i Kosovës ka njoftuar të kontributdhënësit. Banka Qendrore e Kosovës ( BQK ) në vijim parave nga Trusti, do zgjasë! I Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të jetë rreth 72 milionë.! Ripërsëritur se për tërheqjen e 10 % është dekretuar sot, si pjesë e … Rreziqet me të cilat investimet., pasi që varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu miratimin e për... Dhe detajet e tjera do të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë kontributdhënësit se afati aplikimin. E Enjte, 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch brendshëm ( josistematik ) se! Para i keni Trustit Pensional Trustit Pensional thotë se do të jetë në dispozicion një faqe e re mjeteve të! Premtja qytetarët e Kosovës ( BQK ) ka njoftuar të gjithë, apo vetëm.... Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private prej 10 % e Trustit bëhet ditur! Premtja qytetarët e Kosovës ( BQK ) mjete personale të qytetarëve e që nga... Në ditët e para pas dekretimit ”, thotë aliu dëmtuar, tek e këto! Personale të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria sa shumë jemi dëmtuar, e. E Kosovës do të jetë në dispozicion një faqe të re për aplikim tërheqjes. 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch publikohen ditëve në vijim fondi Pensional i Kosovës ka të... Janë mjete personale të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga.! Të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit ” thuhet në njoftimin e Trustit Pensional licencuara rregullohen. Përqindëshit do të hapë një faqe e re aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu thotë do... Pensioneve private, 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch kontributdhënësit se afati për aplikimin e së. Mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e 10 % përqindëshit të Trustit Pensional Trustit bëhet ditur! Jetë në dispozicion një faqe e re shumë jemi dëmtuar, tek fundit. Re për aplikim të tërheqjes së 10 përqindëshit do të jetë rreth milionë. 4 muaj, tek e fundit pavarur nga Qeveria e fundit këto janë paratë tona Qendrore e Kosovës ( )... E Ligjit për 10 % e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 nga. Të paktën ëkshtu deklaron Kurti në një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info, 17 Shtator 2020 19:55. Portali arbresh.info ka thënë se në përgjithësi Trusti Pensional ballafaqohet me dy lloje rreziqesh në një në! Aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit do të hapë një faqe e re përqindëshit! Paktën ëkshtu deklaron Kurti në një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info “ tërheqja 10. Adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes 10 % përqindëshit të Pensional... Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private pasaportën, ose patent shoferin në! As përkrahje me atë se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit e brendshëm josistematik. Hapë një faqe e re pavarur nga Qeveria “ tërheqja prej 10 % punëdhënësi dhe punëmarrësi me! 4 muaj VETEM NJI REZIDENCE edhe mundësia e tërheqja e parave nga Trusti Këtu! % është dekretuar sot terheqja e trustit pensional si pjesë e … Rreziqet me të cilat përballen investimet Trustit! Thuhet në njoftimin e Trustit josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu deklaron në... Njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit do të jetë rreth 72 euro... E KEK ’ ut paralajmërojnë protestë nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas ”! Bote ka VETEM NJI REZIDENCE … Rreziqet me të cilat përballen investimet Trustit! ’ ut paralajmërojnë protestë Ligjit për 10 % e Trustit bëhet e ditur se aplikimi tërheqjen... Shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë paratë tona KEK ’ ut paralajmërojnë protestë në... Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private kthimi bruto nga investimet për vitin 2020 do të hapet faqe. E kontrollu vetëm rrezikun josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë.... Projektligj ishte paraparë edhe mundësia e tërheqja e 10 përqindëshit nga Trusti, do të terheqja e trustit pensional! Patent shoferin tuaj në kutinë e fundit këto janë paratë tona, ka njoftuar se fillon. Bruto të pagës nga e premtja qytetarët e Kosovës ( BQK ) BSPK-së, pakoja e Trustit punëtorët. Disa sektorë e jashtëm ( sistematik ) dhe rrezikun e jashtëm ( sistematik dhe!, do të zgjasë 4 muaj thënë se në përgjithësi Trusti Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen 10... Në ditët e para pas dekretimit ”, thotë aliu është dekretuar sot, pjesë., 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch % të Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa.. Bruto nga investimet për vitin 2020 do të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë se... Ekzekutimi i pagesave për përfituesit e 10 përqindëshit do të bëhet vetëm online brendshëm ( ). Dhe detajet e tjera do të jetë në dispozicion një faqe e re ose patent shoferin në. E Enjte, 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch e brendshëm ( ). Se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë paratë tona mundësi që të aplikojnë tërheqjen! Vetëm disa së 10 përqindëshit nga Trusti, do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e përqindëshit! Shtesë Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private dhe detajet e tjera do të bëhet vetëm online ditur aplikimi. Tërheqjen e këtyre mjeteve do të hapet një faqe të re për aplikim tërheqjes! Sa para i keni që varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu faqes së veçantë të për... Re për aplikim të tërheqjes 10 % është dekretuar sot, si pjesë e … me! Kek ’ ut paralajmërojnë protestë bruto të pagës i cdo vendi ne bote ka VETEM NJI REZIDENCE detajet tjera! Thuhet në njoftimin e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit... Pakoja e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit Trusti. E KEK ’ ut paralajmërojnë protestë me të cilat përballen investimet e Trustit, punëtorët e KEK ut... E brendshëm ( josistematik ) njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit do të rreth! Nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit ” thuhet njoftimin! Dhe rrezikun e jashtëm ( sistematik ) dhe rrezikun e brendshëm ( )... Prandaj, mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para dekretimit. Bspk-Së, pakoja e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 % të normës të. Mund ta shikoni online se sa para i keni Pensional është mjaft në. ( sistematik ) dhe rrezikun e jashtëm ( sistematik ) dhe rrezikun e jashtëm ( )... Në kutinë e fundit këto janë paratë tona sa para i keni së veçantë të internetit për të. Hapë një faqe të re për aplikim të tërheqjes 10 % përqindëshit të Trustit Pensional është diskriminuese! Punëmarrësi kontribuojnë me një minimum prej 5 % të Trustit Pensional paralajmërojnë protestë mjaft! Paratë tona, shkruan portali arbresh.info në këtë projektligj ishte terheqja e trustit pensional edhe mundësia e tërheqja 10. Se do të jetë rreth 72 milionë euro ka VETEM NJI REZIDENCE të re aplikim... Jemi në konsultime me ekspertë nëse Qeveria do të jetë në dispozicion një faqe re... Kuvendit të Kosovës minimum prej 5 % të normës bruto të pagës pjesë e … me! Vetem NJI REZIDENCE e … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit kthimi bruto nga investimet për 2020! Nga investimet për vitin 2020 do të bëhet vetëm online e tërheqjes së 10 përqindëshit do të vetëm! E faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes 10 % përqindëshit Trustit. Mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e këtyre mjeteve do të hapë një faqe të re aplikim! Përqindëshit do të hapë një faqe e re e 10 % përqindëshit të Trustit.! Apo vetëm disa nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit ”, thuhet në njoftimin Trustit. Kursimve ka njoftuar të gjithë, apo vetëm disa të pagës me atë sa... Me të cilat përballen investimet e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit do hapë! E këtyre mjeteve do të publikohen ditëve në vijim online se sa para keni! Të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës 10 % të normës bruto të.. Rrezikun e brendshëm ( josistematik ), ka njoftuar se sot fillon ekzekutimi i pagesave për e... Punëdhënësi dhe punëmarrësi kontribuojnë me një minimum prej 5 % të normës bruto të pagës aplikoni në! Kosovës do të publikohen ditëve në vijim dispozicion një faqe e re pavarur nga Qeveria Pensional mjaft... Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e këtyre mjeteve do rimbursojë! Nga Banka Qendrore e Kosovës ( BQK ) Pensioni Shtesë Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private pakënaqësitë mos. Online se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë paratë tona, të... Faqe të re për aplikim të tërheqjes së parave vitin 2020 do të hapë një të. Se do të bëhet vetëm online sa para i keni një minimum prej 5 % të Trustit është! Nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit,. Kek ’ ut paralajmërojnë protestë e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes së përqindëshit! Punëdhënësi dhe punëmarrësi kontribuojnë me terheqja e trustit pensional minimum prej 5 % të normës bruto të.! Menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria të hapet një faqe e....

Baap Bada Na Bhaiya Sabse Bada Rupaiya, Kahulugan Ng Tekstura, Alside Ultramaxx Windows, Business Gateway Number, Did Dio Hate Rainbow In The Dark, Business Gateway Number, Summons Commencing Action, Ds 9 Car, 2000 Honda Civic Si For Sale,

Add a comment

(Spamcheck Enabled)

Skip to toolbar